Suvi ja Sina

Olen saanut näiden vuosien aikana kuvata käsittämättömän monet häät ja olen siitä todella kiitollinen. Häiden kuvaaminen on opettanut minulle lukemattomia asioita rakkaudesta, ihmisistä ja juhlista.

Visuaalisena ihmisenä ymmärrän tietenkin juhlapaikan ulkonäön ja juhlien koristeiden merkityksen juhlavan tunnelman hakemisella mutta kerta toisensa jälkeen saan todistaa, että juhlan tekee ihmiset! 

Suvin ja Sinan hääjuhla pidettiin Tuusulassa Metsäpirtillä ja käsittämättömän tunteikas hääseremonia oli ulkona metsän reunalla.  Kuvasin kyynelten valuessa kameran takaa, yrittäen saada pidettyä kameraa vakaana .

Tunteikkaan seremonian jälkeen alkoi hulvattoman hauska juhlaosuus yllätysnumeroineen. Koin ,että olin osa vieraista ja kuin olisin ollut juhlimassa vanhojen tuttujen kanssa.

Jotain kertonee juhlien luonteesta se, että minulla oli vielä seuravanakin päivänä vatsa kipeänä nauramisesta ! :) 

Lovemedo:n julkaisemasta artikkelista voit  lukea häistä lisää:  https://lovemedo.fi/blog/oikeat-haeaet-sina-suvi

Näissä häissä toteutui aika täydellisesti oma kuvausfilosofiani. Haluan kuvata iloa, valoa ja rakkautta. Kuvia, joilla on merkitystä.

Kiitos Sina ja Suvi, sekä koko vierasjoukko, että sain olla osana jotain sanoja suurempaa <3


Kiitos mennyt, tervetuloa uusi vuosi


Tämä vuosi on ollut niin mukava! Kiitos siitä kuuluu kaikille teille ,joita olen saanut kuvata .

Somessa kuviani näkyy ehkä  hääpainotteisesti mutta niin paljon muutakin on tullut tehtyä. Olen saanut kuvata upeita henkilöstökuvia, yrityksille brändäykseen uusia heidän näköisiä kuvakokonaisuuksia. Sain kuvata presidenttiä! Tämä oli keikka, joka oli omassa “Jonain päivänä”- listassa. Tietysti myös suuri määrä perhe-, ja hääkuvauksia, jotka kaikki ovat olleet n unohtumattomia !

Tuokoon uusi vuosi kaikille paljon iloa,valoa ja rakkautta sekä arkeen että juhlaan <3

Uuden vuoden lupauksena pyrin edelleen ikuistamaan sielukkaita kuvia, joilla on merkitystä. Kuvia, jotka kertovat tarinaa vuosienkin päästä muistuttaen ajasta, joka kiitää liiankin nopeasti. Hetkistä, jotka muuten ehkä unohtuisivat.


Instagramin puolella kannattaa seurantaan laittaa @marissatammisalo ,sinne postailen ensi vuonna tulevia yritys, -ja perhekuvia sekä tuttuun tapaan myös hääkuvia Suomesta ja ulkomailta ;)

*Tähän loppukohtaan sopisi joku suomenkielisenä imelältä kuulostava aforismi*

x MarissaJoulun resepti

Vuosi on ollut mieletön! Olen saanut tavata upeita ihmisiä, kohtaamiset ovat jääneet sydämeen. Hektisyydestä huolimatta olen nauttinut tästä kaikesta.

Olen saanut tänäkin vuonna tehdä työkseni sitä, mistä pidän.

Nyt on aika muutaman päivän rauhoittumisen rakkaimpien kanssa. Yrittäjänä ja äitinä aika on rajallista ja yritän olla itselleni armollinen. 

Kukkia rennosti maljakkoon, muutamat lahjat pakettiin ja helppoa hyvää ruokaa. Niistä on meidän joulu tehty.

Tiedän jo kokemuksesta, että samalla kun mieli lepää niin alitajunnasta nousee esille uusia kuvausideoita. Luovuus tarvitsee tilaa ja itse aion yrittää vain levätä joulun ajan suorittamisen sijaan.  

Mahdollisimman rentoa loppuvuotta jokaiselle. Kiitos kaikille kanssakulkijoille <3


Unelmat todeksi

Jokainen on varmasti tavannut pieniä lapsia, jotka herkeämättä tutkivat ympäröivää maailmaa ja uteliaana haluavat tietää, mitä seuraavan nurkan takana odottaa.Useimmiten se kyky vaan katoaa johonkin kun kasvamme aikuisiksi. Jotkut osaavat pitää siitä kuitenkin kiinni, eivät päästä sitä kuplivaa riemua katoamaan.

Tälläisen mielettömän persoonan sain kuvata muutama viikko sitten. Annukka on täynnä positiivista energiaa, iloa ja uskallusta.  Elämää janoava tuikkiva katse ja hänen kykynsä elää jokaisessa hetkessä teki minuun suuren vaikutuksen.  Elämän tuoma ja tasapainoisuus viisaus katseessa  sekä usko hyvään latasi minuunkin käsittämättömän paljon hyvää energiaa.

“Täytän ensi vuonna 60 vuotta  ja rakastan sitä. Olen vakuuttunut että aina voi alkaa elämän paras vaihe . Aina voi jahdata omia unelmiaan ja tehdä niistä totta . Iällä ei ole merkitystä.”Pian Annukka ehkä valitsee karttamekostaan kohdemaan ja matkustaa kohti uutta ja ihmeellistä .  Seikkailu odottaa ja maailma on avoinna. Asenne ratkaisee.Kauneutta luonnossa

Mennyt kesä ja Suomen luonto antoi taas upeat puitteet kuvauksille. Teen paljon huomenlahja- ja “bodylove”-kuvauksia, joissa pääosassa on upeat naiset. Sään salliessa ehdotan aina luonnossa kuvaamista, sillä mieletön monikerroksinen luonto antaa kuitenkin aina kuviin lisää syvyyttä. Jo itse kuvaushetkikin on rentouttava kun ympärillä ei ole mitään ylimäääräistä. Linnut visertää ja lempikuvauspaikoissani meri tuoksuu. 

Kuvat ovat hyvin intiimejä ja ymmärrän, ettei niitä aina haluta esille. Salaa tietenkin aina toivon, että saisin näyttää koko maailmalle kuinka mielettömiä naisia minulla käy kuvattavana.

Haluan myös näyttää miten minä naiset näen ja kuvaan. 

Joskus käy tuuri. Sain juuri julkaisuluvan näille kuville <3 . 


Jokainen nainen on upean kuvan tarpeessa. Itse kuvauskokemus on naiseutta vahvistava ja sitten saa kuvatkin vielä :) . Kuvia annetaan huomenlahjoiksi , hääpäivänä puolisolle ja sitten ihan vain itselleen koska voi .


 Ensi kesän kuvausaikoja muuten varataan jo ;) 


Täysosuma

Somessa ottamani  hää- ja perhekuvat saa paljon näkyvyyttä . Taustalla tapahtuu kuitenkin myös paljon muuta.Kuvaan paljon yritystapahtumia,henkilöstökuvia ja lehtikuvia.

Ihan parasta työssäni on saada tavata paljon erilaisia ihmisiä ja joka keikalla opin jotain uutta. Tapaamieni ihmisten positiivinen energia ja ilo tarttuu. Pääsin kuvaamaan tähän päivään saakka varjeltua salaisuutta , avaruudesta pudonnutta kiveä, jota pääsin kuvaamaan geologian tutkimuskeskukseen. Opin että Lieksasta löytynyt avaruuskivi on järjestyksessään Suomen 14. meteoriitti. Kyseessä on myös historiallisesti Suomen ensimmäinen rautameteoriitti.

 Avaruus ja Tähdet lehti tänään kaupassa- kannessa minun ottama kuva. 

Kaikki kuvat on hienoja mutta kuvaajalle kansikuva on aina sellainen extra “JEI ! ”

Tanssahdellen taas kohti seuraavaa keikkaa.


Olipahan taas ihanat häät!

Juuri kun vatsalihakset alkoivat palautua edellisen lauantain nauruhäistä oli seuravat edessä! 

Upea Helsingin Tuomiokirkko mykisti taas pyhyydellään ja potretit oli helppo kuvata ihan kirkon läheisyydessä- niin monta kivaa kohtaa että pysähdyimme vähän väliä ottamaan “vielä yhdet” kuvat :D . Aivan mahtavat kaasot ja bestmanit naurattivat taustalla.

Kauniisti stailattu Tapiolan Satakielisali tarjosi juhlavat puitteet ja erinomaisen ruoan! Tunteikkaat puheet, lämmin tunnelma ja aivan uskomattoman hauskat bileet jatkuivat myöhään yöhön.


Onnea vielä kerran S&J <3


Marissan kanssa metsään

Ohjeistan aina perhekuvauksissa, että lapsille on hyvä kertoa tulevasta kuvauspäivästä positiivisella tavalla.

Että lähdetään retkelle ja Marissa tulee mukaan. Kuvausretki voi olla kiva ja miellyttävä eikä lapsille saa tulla tunnetta pakottamisesta johonkin etukäteen mietittyyn muottiin.

Ja niin me sitten  menimme Lammassaaren pitkospuille retkelle tämänkin ihanan perheen kanssa. Valloittavat lapset veivät sydämeni. <3 . Me hypimme, leikimme sateenvarjon kanssa,söimme ketunleipiä  ja juttelimme kaikesta maan ja taivaan väliltä. Ja otin siinä samalla kuvia. 

Perheen äiti oli kirjannut lasten mietteet ylös kuvauspäivän jälkeen. 

“Kiitos, että kävi kuvaamassa, sinä olit tosi mukava. Olisi kiva, jos tavattaisiin vielä joskus. Sinulla oli hienot kamerat.”

“Metsässä oltiin koko päivä. Marissa mukana”.

Minullakin oli ihana kuvausretki. Perhe oli supertyytyväinen myös kuviin ja minulta taisi tipahtaa muutama liikutuksen kyynel .

Minun asiakkaat <3

Kuvauksen lopuksi sain kirjoittaa pyynnöstä nimmarin ihanaan vihkoon . Piirsin myös sydämen. <3  Kiitos että sain tulla mukaan .


Kesäinen Turku ja Piikkiön Kavalton tila

Sää suosi taas muutama viikko sitten pidettyjä ihania häitä. Upea Turun Mikaelin kirkko teki minuun vaikutuksen. Ennen kirkkoa kävimme kuvaamassa first look-kuvat sekä osan potreteista Turun keskustassa. Vihkimisen  jälkeen suuntasisemme Piikkiöön tunnelmalliseen Kavalton tilan Navetan vintille juhlimaan. 

Tapani mukaan pyysin taas hääparia alkuillasta vielä toisiin potrettikuviin, jolloin saimme kuviin vielä alkuillan valon tunnelmaa.

Tässä muutamaan kuvaan tiivistettynä kaunis ja ihana hääpäivä :


Noora ja Amir

Sain kunnian olla Turussa mukana aivan upeissa häissä,joissa huolellinen suunnittelu näkyi kaikessa. Tapasin Nooran ja Amirin ensimmäisen kerran hääpalaverin merkeissä vuosi sitten ja jo silloin heidän puheessa korostui vieraiden viihtyminen.

 Päällimäisenä ajatuksena kauniin tyylikkäät häät,jossa olisi hyvää ruokaa ja juomaa ja vieraille viihtyisä tunnelma. 

Ja sitä se tosiaan oli!  Kahden kulttuurin perinteet oli tuotu luontevasti mukaan päivään, päivä oli suunniteltu hyvin ja hääpari näytti onnensa avoimesti.

Minun päiväni alkoi ensi sulhasen kodista, jossa sulhanen bestmanien avustuksella valmistautui. Sen jälkeen ajoin morsiamen kotiin,jossa kaasot valmistelivat morsianta päivään ja sulhaselle luovutukseen.

Varsinaista yksittäistä potrettikuvausaikaa ei ollut, vaan otimme videokuvaajan kanssa potretteja useampana sopivana hetkenä

Vihkiminen ja juhlat olivat Turun VPK:n uusrenesanssityyppisessä talossa, joka huokuu juhlaa ja arvokkuutta. 

Hyvää ruokaa, ohjelmaa,herkistäviä puheita ja hauskanpitoa. Niistä oli nämä häät tehty.

Sydän täynnä kiitollisuutta lähdin yöllä ajelemaan takaisin kohti Espoota. Yön hiljaisuudessa mietin, kuin onnellinen olin saadessani viettää erään päivän aamusta yömyöhään näiden upeiden ihmisten seurassa. Ihmisten, jotka kaikki ottivat minut mukaan osaksi juhlaa. Onni ja ilo tarttuu . Tämä universumia suurempi rakkaustarina kulkee mukanani vielä pitkään.

Kiitos Noora ja Amir, olkoon teidän jokainen päivä yhtä rakkauden täytteinen <3


Using Format