Häät Toscanan auringon alla

Tyylikkäät, lämminhenkiset häät. Siinä tiivistettynä nämä upeat, mielettömän yksityiskohtaisesti suunnitellut rakkautta kuplivat häät, joita sain kuvata kesäkuussa Toscanan upeissa maisemissa.


Häät alkoivat oikeastaan jo päivää ennen varsinaista juhlapäivää. Kauniisti katetussa puutarhassa söimme maistuvaa ruokaa ja tutustuimme toisiimme. Ja kun sanon me, tarkoitan myös itseäni. Minut otettiin kuvaajana samantien osaksi yhtä suurta hääperhettä. 

Itse hääpäivän alkoi itsellä aamu viideltä, kävin tutkimassa mahdollisia kuvauspaikkoja ihan rauhassa. Aamupalan jälkeen alkoi sitten varsinainen työpäivä itsellä morsiamen ja kaasojen aamuvalmistautumisia kuvatessa. Paikallinen videotiimi saapui myös .

Kuvaamisen ohella etsin sulhasen piilossa olevia kenkiä ja kiinnitin bestmänien vieheet. Hääpari oli muistanut myös sekä kaasoja ja bestmänejä tyylikkäillä lahjoilla

Itse vihkipaikka sijaitsi noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä. Vihkipaikka oli juhlava ja sekin oli kauniisti koristeltu. Hääpari oli muistanut vieraita viuhkoilla, ja niille olikin käyttöä. Paahtavan auringon alla oli kaunista mutta kuumaa . Vihkiseremonia jälkeen onnittelut ja maljan nosto tapahtui linnan sisäpihalla varjossa. Samalla otimme myös osan potrettikuvista .

Juhlapaikkaan paluun jälkeen päivä kului nopeasti makuhermoja kutkuttavien  ruokien, tunteikkaiden puheiden ja ja hauskojen ohjelmanumeroiden siivittävänä. Auringon laskiessa otimme vielä yhdessä videotiimin kanssa iltapotretteja huikeissa maisemissa. Disco kruunasi illan ja  hauskanpito jatkui pitkälle yöhön. Noin klo 03 minulla oli tarvittavat kuvat kasassa ja vetäydyin huoneistooni siirtämään kuvatiedostoja  kovalevyille turvaan. 

Kolmas päivä oli varattu rennolle oleilulle. Osa häävieraista lähti Siennaan kaupunkikierrokselle, itse jämähdin altaalle lepäämään kahden hetkisen kuvauspäivän jälkimainingeissa tietäen, että vielä alkuillasta kuvaisin lisää. 

Edelleen en jaksa olla hämmästelemättä kaikkia yksityiskohtia, joita hääpari oli ajatellut, että kaikilla vierailla olisi hyvä olla. Uima-altaan reunamilla oli koko ajan jäissä kylmää juotavaa ja jopa itse altaaseen oli hankittu uimapatjoja ja vesileluja lapsille ja lapsenmielisille. 


Alkuillan pizzaparty ja ulkoilmaelokuva kruunasi kaikki kolme päivää ja en voi muuta kuin kiitollisena muistella matkaa, jossa sain kuvata upeissa puitteissa mielettömän ihania ihmisiä. Kuvien lisäksi talletan sydämeeni sen tunnelman ja tavan, jolla minut kuvaajana otettiin hääporukkaan mukaan .


Using Format