Merkityksellinen kesä, mielettömiä häitä

Olen ihan jo pienestä lapsesta haaveillut aikamatkasta 1930-luvun kesäisiin hetkiin. 

Aikaan ,joka ainakin omissa sukukuvissa näyttää jatkuvalta juhlinnalta, kesähuviloilta, naurulta ja elämältä vailla huolta huomisesta.

En olisi ikinä voinut kuvitella, että pääsisin hääkeikallani mukaan taianomaiseen päivään, joka oli täynnä uskomatonta rakkautta. Sukuhuvilalle, joka oli täynnä tarinoita ja jossa on vietetty kymmeniä häitä ja juhlia suvun kesken jo vuosikymmeniä. Paikkaan, jossa hääpäivän morsian on  kastettu aikanaan ja tarina kertoo itse Eino Leinon huvilalla kyläilleen. 

Nämä on häät, joista haluaisin jakaa koko maailmalle jokaikisen kuvan ja  huutaa suureen ääneen että katsokaa , ihmiset tekevät ne täydelliset häät!

91- vuotiaan isoisän elämää täynnä oleva puhe hääparille, yhdessä talkootyönä tehdyt syötävät, juhlapaikan järjestely. 

Ilo, ystävät, nauru, onnenkyyneleet. Hääparille tehty laulu.


Kuvaamisen lomassa minä kuuntelin suvun vanhimpien mielettömiä kertomuksia ja tunsin , että olin osa jotain tosi suurta ja merkityksellistä. 

Sillä, että minut otettiin mukaan hääseurueeseen kuin olisin aina siihen kuulunut, oli lopputuloksen eli kuvien kannalta todella suuri merkitys. Minä en ollut ulkopuolinen tarkkailija, vaan osa kaikkea. Rakkautta.Häät Toscanan auringon alla

Tyylikkäät, lämminhenkiset häät. Siinä tiivistettynä nämä upeat, mielettömän yksityiskohtaisesti suunnitellut rakkautta kuplivat häät, joita sain kuvata kesäkuussa Toscanan upeissa maisemissa.


Häät alkoivat oikeastaan jo päivää ennen varsinaista juhlapäivää. Kauniisti katetussa puutarhassa söimme maistuvaa ruokaa ja tutustuimme toisiimme. Ja kun sanon me, tarkoitan myös itseäni. Minut otettiin kuvaajana samantien osaksi yhtä suurta hääperhettä. 

Itse hääpäivän alkoi itsellä aamu viideltä, kävin tutkimassa mahdollisia kuvauspaikkoja ihan rauhassa. Aamupalan jälkeen alkoi sitten varsinainen työpäivä itsellä morsiamen ja kaasojen aamuvalmistautumisia kuvatessa. Paikallinen videotiimi saapui myös .

Kuvaamisen ohella etsin sulhasen piilossa olevia kenkiä ja kiinnitin bestmänien vieheet. Hääpari oli muistanut myös sekä kaasoja ja bestmänejä tyylikkäillä lahjoilla

Itse vihkipaikka sijaitsi noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä. Vihkipaikka oli juhlava ja sekin oli kauniisti koristeltu. Hääpari oli muistanut vieraita viuhkoilla, ja niille olikin käyttöä. Paahtavan auringon alla oli kaunista mutta kuumaa . Vihkiseremonia jälkeen onnittelut ja maljan nosto tapahtui linnan sisäpihalla varjossa. Samalla otimme myös osan potrettikuvista .

Juhlapaikkaan paluun jälkeen päivä kului nopeasti makuhermoja kutkuttavien  ruokien, tunteikkaiden puheiden ja ja hauskojen ohjelmanumeroiden siivittävänä. Auringon laskiessa otimme vielä yhdessä videotiimin kanssa iltapotretteja huikeissa maisemissa. Disco kruunasi illan ja  hauskanpito jatkui pitkälle yöhön. Noin klo 03 minulla oli tarvittavat kuvat kasassa ja vetäydyin huoneistooni siirtämään kuvatiedostoja  kovalevyille turvaan. 

Kolmas päivä oli varattu rennolle oleilulle. Osa häävieraista lähti Siennaan kaupunkikierrokselle, itse jämähdin altaalle lepäämään kahden hetkisen kuvauspäivän jälkimainingeissa tietäen, että vielä alkuillasta kuvaisin lisää. 

Edelleen en jaksa olla hämmästelemättä kaikkia yksityiskohtia, joita hääpari oli ajatellut, että kaikilla vierailla olisi hyvä olla. Uima-altaan reunamilla oli koko ajan jäissä kylmää juotavaa ja jopa itse altaaseen oli hankittu uimapatjoja ja vesileluja lapsille ja lapsenmielisille. 


Alkuillan pizzaparty ja ulkoilmaelokuva kruunasi kaikki kolme päivää ja en voi muuta kuin kiitollisena muistella matkaa, jossa sain kuvata upeissa puitteissa mielettömän ihania ihmisiä. Kuvien lisäksi talletan sydämeeni sen tunnelman ja tavan, jolla minut kuvaajana otettiin hääporukkaan mukaan .Valoa!

Tästä se käynnistyy, hääkuvausvuosi 2019. 

Mielettömän ihana hääpari , aina yhtä upea Talvipuutarha ja valo!

Talven pimeys on minulle, valosta hengittävälle, haastavaa aikaa mutta nyt se on ohi ja henki kulkee :) Vatsanpohjassa asti tuntui onni, kun pääsin hääparia taas kuvaamaan, nautin!

Tärkein asia kuitenkin kaikesta, hääpari oli todella tyytyväisiä ottamiini kuviin <3

Kukkakollektiivin tekemä hääkimppu sopi myös sävyiltään upeasti muuhun stailaukseen ja lokaatioon. Oletteko ajatelleet , että ottaisittekin pelkät potrettikuvat ilman koko päivän kuvausta? Kevään valo on upea sekä urbaanissa kaupunkiympäristössä, että luonnossa vaikkei siellä vielä vehreyttä löytyisikään. Keväät yksinkertainen karu loisto ja lupaus tulevasta kesästä huumaa ainakin minut joka vuosi. Minulla olisi mielessä tsiljoona kuvauspaikkaideaa, joten kuvaisin mielelläni potretteja lisää. Kesä-elokuussa aikani menee pidemmissä dokumentaarisissa hääkuvauksissa mutta keväälle ehtii vielä. Pariskuntakuvaukset? Vuosipäiväkuvaukset? Kihlat?

Ottakaa yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä juuri teidän näköinen setti.

Varauskalenteri on myös jo auki vuodelle 2020!


Uusi vuosi ja uudet kujeet

Aika monelle meistä uusi vuosi luonnollinen kohta muutoksia elämässä, niin minullekin.

Nyt on aika uudistaa, tiivistää, parantaa ,muuttaa.

Suurin muutos itselläni on, että keskityn jatkossa enemmän tietyntyyppisiin kuvauksiin. 

Häät ehdottomasti jatkaa, siinä luontevana osana kaikenlaiset pariskuntakuvaukset.

Lisäksi kuvaan edelleen perheitä ja lapsia miljöössä sekä asiakkaiden kotona.

Studiokuvaus poistuu valikoimista ainakin toistaiseksi ja kuvausaikoja tulee olemaan kaiken kaikkiaan paljon entistä vähemmän eli kuvausaikoja kannattaa todella kysellä ajoissa .

Vuodelle 2020 häävarauskalenteri on jo ollut hetken aikaa auki, jonkin verran on vielä vapaana. Sesongille  2019 löytyisi vielä muutama päivä keväälle ja syksylle. Kesä-elokuu on täysin loppuunmyyty.

Printtimyyntiä jatkan edelleen, valikoimistani löytyy laadukkaat fine art-printit kun haluat kuvatuotteiltasi astetta enemmän.

Vuodesta on tulossa valokuvauksellisesti huikea! Pääsen taas kuvaamaan ihania uusia ihmisiä sekä mahtavia vanhoja asiakkaita,

jotka vuodesta toiseen haluavat tulla minun kuvattavaksi.Asia, joka saa minut aina yhtä positiivisesti hämilleen :)

Kiitos,että olette <3 
Perhekuvaus asiakkaan kotona

Nopeasti ohikiitävät hetket muistoiksi talteen. Lapset kasvavat käsittämättömän nopeasti isoiksi vaikkei se siinä ruuhkavuosien pyykkikasan keskellä

aina siltä tunnukaan.

Pienet ovat pieniä loppujen lopuksi todella pienen hetken. Mikä olisi parempi muisto näistä ajoista kuin laaja kuvasarja juuri siitä hetkestä?

Minulla on mukanani kunnon valaistus, joten omaa ehkä pimeää kotia ei tarvitse erikseen itse valaista tai siitä huolehtia. 

Löydän myös sopivat kuvauspaikat niiden mahdollisten pyykkivuorten seasta,

minua varten ei tarvitse siivoilla. 


Varataanko heti kuvausaika, ettei se taas unohdu?  Tiedän mistä puhun, havahduin eräänä päivänä itse siihen, että yhtäkkiä minulla ei ollutkaan enää pieniä lapsia. Olin aina siirtänyt perheen kuvausajatusta myöhempään  ja sitten se olikin jo myöhäistä! 

Sain kuvata tätä mahtavaa perhettä muutama viikko sitten. Kuvaushetki oli ihana ja kuvista tuli juuri sellaisia kuin suunniteltiinkin.


Ota yhteyttä niin varataan se kuvausaika N Y T  :)


Vain te kaksi

Oma hetki. Kuin olisitte kahdestaan koko maailmassa.

Kävelyä käsikädessä , suukottelua ja silmiin tuijottamista. Ihan niin kuin silloin kun olitte juuri tavanneet 

Pariskuntakuvaus on paras tapana ikuistaa kaikki nämä ihanat tunteet, olette sitten tavanneet eilen tai kaksikymmentä vuotta sitten.

Kuvauslokaatio mietitään yhdessä. Paikka voi olla teidän oma lempikävelyreittinne tai voidaan keksiä jokin ihan uusi.


Nämä hetket, jokainen ohikiitävä päivä on kuvaamisen arvoinen

Ota yhteyttä niin varataan teillekin oma kuvausaika.


Parasta aikaa perhekuvaukselle

Kesä, kukkaseppeleet, hassuttelua sekä kiireetön fiilis. Niistä oli tällä kertaa perhekuvaus tehty.

Sain ilokseni kuvata tämän ihana perheen kotiseudullani Lohjalla. Paikassa, jossa en silti ollut koskaan käynyt .Luonto hurmasi minut ja niin hurmasi nämä lapsetkin.

Kuvausretkellä söimme villikukkia, metsästimme hyttysiä ja näimme sorsaperheen. Siinä samalla minä tallensin kameroillani muistoja talteen .

Kuvauksen lopuksi minä sain lapsilta tsiljoona halausta ja luonnonkukkakimpun. Hyvä mieli yhteisestä mukavasta hetkestä jäi mieleen moneksi päiväksi

ja kuvia katsellessa muistan taas ihanan tunnelman.

Näistä kuvista välittyy se kaikista olennaisin. Rakkaus.


Kalenteriin mahtuisi vielä muutama tälläinen kuvaus tälle kesälle, varaukset info@marissatammisalo.com /0456343604 

Taltioidaan tämä kesä talteen <3 !


Sisilia

Valokuvaajana minulla on unelmia, joita tavoittelen. 

Niistä kolme on saada kuvata häät Sisiliassa, Toscanassa ja Kroatiassa. Ai että miksi?

Valon takia.

Rakastan kuvata häitä Suomessa, tunnen valon kulun ja tavan kulkea. Olen nähnyt kuvissa kuinka valo kulkee muualla ja siksi olen laittanut itselleni tavoitteita joita kohti mennä, jotta pääsisin tuntemaan toisenlaisen valon samaan aikaan rakkautta kuvaten. Haaveista yksi toteutui kesäkuussa. 

Sain kuvata mielettömän ihanat häät Sisiliassa. Kävimme vuoden ajan Heidin ja Jannen kanssa useamman palaverin etukäteen toisiimme tutustuen ja lähdin positiivisin mielin matkaan, varmana siitä, että minä olen heille juuri se oikea kuvaaja.

Hääpari toivoi minut jo reilusti ennen vihkimistä paikalle, jotta saisin rauhassa tutustua paikkaan ja valoon sekä muuhun hääseurueeseen ja saavuinkin paikalle jo muutamaa päivää ennen. Minut otettiin vastaan mielettömällä huumorilla eikä naurusta tullutkaan loppua koko aikana. Koin vahvasti olevani osa juhlaseuruetta ja sain tutustua kaikkiin mielettömiin persooniin. Erityisesti mieleen jäi hääaamun kiiretön naurua ja liikutusta täynnä oleva valmistautuminen, joka nostatti tunnelmaa jo valmiiksi kattoon. 

Itse vihkiminen tapahtui korkealla vuoren huipulla pikkuisen Ericen kylän linnaraunioilla, johon koko juhlaväki matkusti bussilla, lukuunottamatta  morsianta joka  oli mennyt edeltä vihkipaikalle  hääsuunnittelijan kanssa. Ennen vihkimistä kuvattiin morsiamen ja isän ensikohtaaminen. Hetki oli niin liikuttava, että itkin itsekin kameran takana.

Hääseurueen majoituskäytössä oli kokonainen viinitila ja siellä oli myös vihkimisen jälkeiset juhlat. Juhlat oli hulvattoman hauskat ja jatkuivatkin yömyöhään!

Häiden järjestely ulkomailla poikkeaa aika paljon Suomessa järjestettävistä ja jos harkitsette häitä Italiassa niin voin vilpittömästi suositella hääjärjestelyihin  Maria:  https://www.toscanantuuli.com/ . 

Keikka oli sitä mitä ajattelinkin, haastava mutta ihana ! Haastavan siitä teki kaikki erilainen. Ja selätin ne haasteet, joten vähän on voittajafiilis :)

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Katse kohti Toscanaa ;)


Tyylikkäät häät urbaanissa Helsingissä

Muutama viikko sitten vietettiin mielettömän hauskoja häitä aurinkoisessa säässä.Ennen häitä sain ikuistaa hääparista myös  herkkiä pariskuntakuvia , jotka olivat hääpaikalla sitten kauniisti esillä.

Vihkiminen oli aina yhtä tunnelmallisessa Kallion kirkossa ja kuvasimme myös potretit siellä vihkimisen jälkeen. Hulvattomat juhlat oli Krog Robassa ja kokonaisuudessaan häät jäivät mieleen mahtavasta tunnelmasta sekä tyylikkäistä yksityiskohdista. Hääpari nautti täysillä jokaisesta hetkestä ja ilo tarttui myös vieraisiin.

Kiitos S+H, että sain kulkea rinnallanne hetken.


Tärkeintä on kommunikointi

On tietenkin tärkeää, että kuvaaja hallitsee tekniikan ja valaistuksen, silti mielestäni ihan kaikista merkityksellisin asia onnistuneen kuvan kannalta on kuvaajan ja kuvattavan välinen  kommunikointi. Oli sitten kysymyksessä studiopotretit, kuvaus miljöössä tai ihan mitä vain. Sanon aina asiakkailleni että otetaan yhdessä ne kuvat.

Kuvaajana minun tärkein tehtävä on etukäteen kuvaan valmistautuminen. Minun täytyy ymmärtää mitä asiakas haluaa kuvalta, jotta voin onnistua kuvauksessa.

Näissä esimerkkikuvissa ensimmäisessä kuvassa en ole selvittänyt asiakkaan tarpeita tarpeeksi. Olen ottanut kuvan lähtötiedolla “No sellainen virallinen kuva”

Mitä ensimmäisessä kuvassa sitten on pielessä? 

  • Kuvattava näyttää iloiselta mutta ikäistään vanhemmalta verrattuna todellisuuteen
  • Vaatetus ei sovi viralliseen kuvaan, printti vie liikaa huomiota
  • En ole kuvaushetkellä kiinnittänyt asiakkaan hiuksiin ja meikkiin tarpeeksi huomiota, studiovalaistuksessa näkyy helposti kaikki korostetusti
  • Tausta ei ole kuvattavan persoonaan/vaatetukseen sopiva vaan liian raskas
  • Valaisu on vääränlainen ja korostaa vääriä asioitaToisessa kuvauksessa olen keskustellut asiakkaan kanssa kuvatoiveista, fiiliksestä, vaatetuksesta ja asiakkaan elämästä muutenkin, jotta saisin kiinni enemmän hänen persoonastaan.

Tässä kuvassa on 

  • Valaistus ajateltuna kuvaan ja kuvattavaan sopivaksi
  • Tausta vaihdettu raikkaampaan
  • Vaatetus on mietittynä 
  • Kuvattava näyttää itseltään
  • Muutkin yksityiskohdat on paremmin mietittynä mm. meikki ja hiukset


Kuvilla on merkitystä. Itse jouduin eilen käymään passikuvassa, enkä tunnistanut kuvasta itseäni! Lähinnä itketti enkä halua yhdenkään oman asiakkaani kokevan vastaavaa tunnetta. Panostan jokaiseen asiakkaaseen aikaa ja osaamistani, ettei kenenkään ei tarvitsisi kokea tuota passikuvafiilistä!

Kuvan kautta muodostetaan ensimmäinen mielikuva toisesta ihmisestä Linkedinissä, työhakemuksissa ja kaikkialla somessa. Onkohan kukaan koskaan saanut työpaikkaa vaikkapa sen passikuvan avulla? ;) 


Using Format