marissa tammisalo

Sisilia

Valokuvaajana minulla on unelmia, joita tavoittelen. 

Niistä kolme on saada kuvata häät Sisiliassa, Toscanassa ja Kroatiassa. Ai että miksi?

Valon takia.

Rakastan kuvata häitä Suomessa, tunnen valon kulun ja tavan kulkea. Olen nähnyt kuvissa kuinka valo kulkee muualla ja siksi olen laittanut itselleni tavoitteita joita kohti mennä, jotta pääsisin tuntemaan toisenlaisen valon samaan aikaan rakkautta kuvaten. Haaveista yksi toteutui kesäkuussa. 

Sain kuvata mielettömän ihanat häät Sisiliassa. Kävimme vuoden ajan Heidin ja Jannen kanssa useamman palaverin etukäteen toisiimme tutustuen ja lähdin positiivisin mielin matkaan, varmana siitä, että minä olen heille juuri se oikea kuvaaja.

Hääpari toivoi minut jo reilusti ennen vihkimistä paikalle, jotta saisin rauhassa tutustua paikkaan ja valoon sekä muuhun hääseurueeseen ja saavuinkin paikalle jo muutamaa päivää ennen. Minut otettiin vastaan mielettömällä huumorilla eikä naurusta tullutkaan loppua koko aikana. Koin vahvasti olevani osa juhlaseuruetta ja sain tutustua kaikkiin mielettömiin persooniin. Erityisesti mieleen jäi hääaamun kiiretön naurua ja liikutusta täynnä oleva valmistautuminen, joka nostatti tunnelmaa jo valmiiksi kattoon. 

Itse vihkiminen tapahtui korkealla vuoren huipulla pikkuisen Ericen kylän linnaraunioilla, johon koko juhlaväki matkusti bussilla, lukuunottamatta  morsianta joka  oli mennyt edeltä vihkipaikalle  hääsuunnittelijan kanssa. Ennen vihkimistä kuvattiin morsiamen ja isän ensikohtaaminen. Hetki oli niin liikuttava, että itkin itsekin kameran takana.

Hääseurueen majoituskäytössä oli kokonainen viinitila ja siellä oli myös vihkimisen jälkeiset juhlat. Juhlat oli hulvattoman hauskat ja jatkuivatkin yömyöhään!

Häiden järjestely ulkomailla poikkeaa aika paljon Suomessa järjestettävistä ja jos harkitsette häitä Italiassa niin voin vilpittömästi suositella hääjärjestelyihin  Maria:  https://www.toscanantuuli.com/ . 

Keikka oli sitä mitä ajattelinkin, haastava mutta ihana ! Haastavan siitä teki kaikki erilainen. Ja selätin ne haasteet, joten vähän on voittajafiilis :)

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Katse kohti Toscanaa ;)

Using Format