Vuosikymmenestä toiseen

Oivalsin juuri, että olen ollut hääkuvaaja jo kahdella vuosikymmenellä! Elänyt itse muutaman enemmän.

 

Valon lisääntyminen herättää myös minut taas horroksesta ja katse on vahvasti suunnattuna jo tulevaan sesonkiin ja samalla buukataan jo häävuotta 2021, joka tuntuu edelleen hurjan kaukaiselta !

Tämä vuoden hääparit ovat jo aikalailla selvillä, ihan muutama hajanainen hääkeikka on vielä mahdollista ottaa, jos planeetat ja kemiat kohtaavat. Olen entistä enemmän tässä vuosien varrella alkanut korostamaan sitä, että vaikkakin tiedän olevani erittäin osaava kuvaaja, en silti ole kaikille sopiva valinta ja se on ihan ok. Aiemmin jopa hiukan ahdistuin ajatuksesta, että en kelpaisi jollekulle kunnes ymmärsin, kuinka merkityksellistä kuvaajavalinnassa on ajatusten kohtaaminen ja ennen kaikkea persoonat. 

Jos vain mahdollista, tapaan hääparit ennen buukkausta. Täten sekä hääpari, että minä voidaan olla varmoja siitä, että ollaan tarkoitettu toisillemme kuvauksen suhteen. Olen myös itselleni luvannut, että olen rehellinen. Jos minulla on yhtään epävarma tunne pystynkö toteuttamaan hääparin toiveet, kerron etten ole oikea valinta kuvaajaksi. 

Valokuvaus on hääpäivän erittäin tärkeä osa. Minun tulee taltioida ohikiitävät hetket pysyviksi muistoksi. Potrettikuvauksessa minun tulee olla läsnä, ohjata ja neuvoa niin , että hääparilla on hyvä ja turvallinen olo olla kuvattavana. Dokumentaarisessa osassa hääpäivää minun tulee taas olla tavallaan joka paikassa mutta silti mahdollisimman huomaamaton. Haluan myös, että hääpari luottaa, että minä hoidan oman osuuteni ja he voivat rauhassa keskittyä juhlimaan suurta päivää. Ja taas tullaan siihen, että kun me olemme tavanneet ja keskustelleet toiveet ja päivän kulun auki, niin voin kuvaajana paremmin toteuttaa sovitut asiat.

Vankka kokemus hääkuvauksesta antaa minulle varmuutta hääpäivän suhteen mutta silti minua kiehtoo jokaisen hääpäivän oma ainutlaatuinen tunnelma. Haltioidun aina uudestaan ja uudestaan kaikesta hääpäivään sisältyvästä, innostun , elän mukana ja kyllä, minulla valuu usein myös onnenkyyneleitä siellä kameran takana. Tämä kaikki tapahtuu silloin kun minulla on tunne, että minä olen toivottu osa kokonaisuutta, hääpäivää. 

Olen oikea valinta kuvaajaksi ihmisille, jotka pitävät valokuvia merkityksellisenä, koska silloin kuvaan täydellä sydämellä. 

Halutessasi voit seurata minua instagramissa. Erityisesti stooreissa jaan elämääni valokuvaajana. Se on myös helppo tapa kurkata, olisinko minä teille sopiva kuvaaja?

https://www.instagram.com/marissatammisalo/


Tervetuloa uusi sesonki ja uudet mielettömät hääparit. Teen kaikkeni ja vähän enemmän, jotta saan teille taltioitua teidän unelmien hääpäivän upeiksi kuviksi!

Using Format